wiem był już gdzieś taki, ale ja pokaże swój
Tytuł : Początki "Newbie"
Ten artykuł jest przeznaczony na newbie w
cs'ie. Zacznijmy od "określeń" których używają niektórzy gracze.
Raszować / Raszuj - Sam na początku nie wiedziałem co to znaczy. A więc tak, jeżeli jesteś Terrorystą (TT) nie możesz wychodzić po za teren na którym znajdują się zakładnicy! Na niektórych serwerach jest wprowadzona blokada w postaci "laserów". Jest tak samo, tylko że na odwrót Anty Terrorystów (CT). Oni nie mogą wychodzić poza teren bs (czyli Bomb Site (miejsce podłożenia bomby przez terrorystów)).
Najcześciej używany tekst : Nie raszuj! , Ty ***** nie raszuj albo dedniesz!
Kampuj / Kamp / Kamper (ang. Camp) - Jeżeli cały czas przesiadujesz w jednym miejscu i czekasz na przeciwnika - Kampisz. Jeżeli tak sie zdaży, prawie każdy zacznie wyzywać cię od kamperów i lepiej już nie wspominać. Tylko niektórzy NEWBIE nie będą wiedzieli co to znaczy.
n00b / dziecko neo / lamer - Nic innego jak obraźliwe przezwanie jakiegoś gracza. Jak ktoś cie tak nazwie - Albo go zabij albo to olej, próbuje cie sprowokować abyś wszedł mu pod ostrzał.
Cheater - Jeżeli używasz najgorszych na świecie cheatów (a na temat tego dziadostwa rozpisywać się nie będe), albo jak masz np. fuksa zostaniesz tak nazwany. Jeżeli wejdzie ci 2 wrogów pod celownik a ty szybko i zabijesz - możliwe że zostaniesz tak nazwany.
Teraz przejdźmy do innych zasadach w grze. Podczas gry na serwerze (nie boty) może ci się zdażyć że gra ci się "tnie". Jest to spowodowane twoim pingiem. Spróbuj wyłączyć niepotrzebne programy typu gg itp. A jeżeli ci to nie pomoże to skorzystaj z tego sposobu :
Kiedy ludzie z Microsoftu tworzyli Windows, pomyśleli żeby zostawić 20% transferu dla szybszego przesyłu wymiany plików systemowych. Nam mało się to przydaje - co więcej to cosś zabiera nam 20 % z transferu!
Co zrobić żeby odzyskać te 20% i cieszyć się pełną szybkością internetu?
Sprawa jest nadzwyczaj prosta (musimy wejść na konto administratora). Klikamy Start -> Uruchom i wpisujemy tam gpedit.msc. Otwiera nam się okno w którym wybieramy: Konfiguracja komputera --> Szablony administracyjne --> Sieć --> Harmonogram pakietów QoS
Wybieramy Ogranicz rezerwowalną przepustowość (klikamy na tym dwukrotnie) po czym wybieramy Włącz, oraz wpisujemy w polu 0%. Po tej operacji klikamy OK i wyłączamy okna, które potwieraliśmy.
Co nam to dało?
Szybszy transfer o 20%, mniejszy ping w grach, szybsze ładowanie się stron.
Źródło :
http://forum.gtasite.pl/index.php?topic=36887.0
Mam nadzieje że ten artykuł pomoże newbie i innym. Czekam na miłe opinie. PzDr^^