Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki - Dyskusje na temat kart graficznych, głośników do komputera, słuchawek i innego sprzętu audio do komputera.
Witam!
Chcialbym was prosic o pomoc w doborze wyzej wymienionego sprzetu :). Myslalem nad kupnem steelseries 4h lub 5h, ale juz naczytalem sie w innych tematach o nich i mi sie ich odechcialo :). Myslalem rowniez nad senkami pc350, ale nie chce kupowac do nich dzwiekowki za 6-7 stowek, wiec raczej tez odpadaja. Z sluchawek pozostaja wiec koss'y, plantronics lub jakies sennki w cenie do 400zł. Chyba, ze moze lognetmedia aero 5.1? Jakie wasze zdanie xD? Nad dzwiekowka myslalem creative x fi gamer, chociaz ktos cos pisal o asusie xonar? Prosze o pomoc, bo w dalszym ciagu nie orientuje sie do konca w temacie. Aha, zapomnialem dodac... Sluchawki bede wykorzystywal praktycznie tylko do cs 1.6 i zalezy mi przedewszystkim na pozycjonowaniu dzwieku...
SteelSeries 5H, 5Hv2, 4H, Siberia, Siberia v2 - ZAPOMNIJ
PC350 - nie to nie ;)
Słuchawki z dźwiękiem przestrzennym 5.1 - NIE, lepsze dobre słuchawki STEREO
Do 400 zł.
Nie bylyby.Pierwsza cyfra w sennkach to cyfra serii.Mowisz o serii 5 i najslabszym produkcie z tej serii.HD485 sa najlepszym modelem z serii 4 i bija polowe z serii 5.HD595 sa lepsze ale cena.HD485 + asus dx.
Ogólnie HD515 są bardzo nieudanym modelem, wersja GAME się różni bodajże tylko obudową, oraz tym że ma małego jacka, a standardowe dużego :) Ciężko znaleźć konkurenta HD485, są ewenementem w swojej klasie, bo są wyjątkowo mało wymagające w kwestii źródła ;)
A nie lepsza od Asus Xonar DX/XD, byłaby np.
Asus :: Xonar D1?
lub cos od creativa?
Creative Sound Blaster X-Fi mX Xtreme Audio
Creative X-Fi Titanium
Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer
Xonar D1 różni się od dx'a jedynie innym wejściem ;)
Wg mnie Creative robi gorsze karty od Asusa, w grach obie karty spisują się bardzo podobnie, natomiast Asus zdecydowanie lepiej spisuje się w muzyce, Asus ma też raczej lepsze sterowniki.
X-fi gamer kupuje sie ze wzgledu na to ze sprzetowo wspiera "Bajery" takie jak cmss x-fi crystalizer czy eax.Kupujac dobre sluchawki te efekty daja gorsza orientacje.Tak wiec lepiej kupic asusa dx gdyz i tak gramy bez jakichkolwiek efektow.Zyskamy na jakosci :)
Ok, xonara dx/xd kupuje lada chwila, bo wpadlo troche kaski :). Pozostaje dla mnie wciąż dylemat z sluchawkami. Pisaliscie hd485, a co myslicie o hd555? Cytuje z pewnej recenzji porównawczej tych dwóch modeli:
Zacznę od HD485. To bardzo efektowne słuchawki. Mają po prostu fabryczny, mocny loudness. Grają z niesamowitym wykopem i posiadają naprawdę świetny bas. Stanowią dla mnie jego wzór. Jest mocny, ale jednocześnie bardzo ładny. Dodatkowo ostro podbite wysokie tony. Niestety średnica jest słabiutka. Wydaje się jakby grały w środku głowy i dźwięk bardzo rzadko ją "opuszcza", wokal wycofany, chwilami bardzo słaby. Fani mocnego brzmienia powinni jednak być usatysfakcjonowani.
HD555 są bardziej stonowane, Jak pierwszy raz je podpiąłem, wydawało mi się, że w ogóle nie mają basu. Za to urzekły mnie czymś innym. Świetna góra i średnica, piękna szczegółowość. Nie mogłem się chwilami nadziwić. A to, co spodobało mi się najbardziej, to scena. To po prostu przeciwieństwo drugiego modelu. Dźwięk dosłownie wychodzi spoza głowy.
Jezeli dobrze rozumiem tę recenzję to hd555 są bardziej oddaja szczegółowość ( w muzyce ) nie napisano jak w grach. Jesli chodzi o muzyke to slucham raczej klubowej, techno itd, wiec raczej hd485, ale jezeli lepsze pozycjonowanie w grach bede mial na hd555 to moge je kupic :)
Witam z powrotem na forum po dniu przerwy spowodowaną obrazą kłaku:D
Oj, nie zgodzę się z tą recenzją. Owszem, przestrzennie hd555 są dobre, ale nie wiem jak można o nich napisać że mają małe basu, miałem je na głowie i wg mnie chyba pierwsze co się rzuca w uszy to właśnie bas. No ale możliwe też jest, że akurat były na jakimś źródle testowane które nadało im taki charakter, bo nie wiem co innego mogłoby być.
Witam z powrotem na forum po dniu przerwy spowodowaną obrazą kłaku:D
Oj, nie zgodzę się z tą recenzją. Owszem, przestrzennie hd555 są dobre, ale nie wiem jak można o nich napisać że mają małe basu, miałem je na głowie i wg mnie chyba pierwsze co się rzuca w uszy to właśnie bas.
Witaj KruQ :>
To prawda słuchając na nich muzyki OD RAZU RZUCA SIĘ W USZY ŚWIETNY BAS !
witam, mam zamiar kupic ss h5 i nei wiem czy z karta dzwiekowa usb czy bez, bez kosztuja mnie 309 a z ponad 400zl wiec chce wiedziec czy sie oplaca,...
Witam!
Posiadam słuchawki steelseries Siberia bez karty USB. Mam pytanie czy lepiej dokupic do nich karte USB 7.1 czy lepiej Sound Blaster 7.1(ktora...
Witam , piszac krotko zrabal mi sie stary komp bede mial go za 3 tyg... kupilem sobie nowy za 200 ziko tylko tak do uzytkowania i teraz mam problem z...
Archiwum forum Hardware
Przeglądasz forum jako gość, zarejestruj się aby uzyskać pełen dostęp do wiaderkowego stuff'u