Automatyczne tłumaczenie Afrikaans  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Albanian  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Arabic  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Bulgarian  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Chinese  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Croatian  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Czech  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Danish  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Dutch  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki English  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Finnish  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki French  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki German  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Greek  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Hebrew  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Hungarian  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Indonesian  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Irish  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Italian  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Japanese  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Korean  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Latvian  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Lithuanian  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Norwegian  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Persian  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Polish  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Portuguese  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Russian  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Slovak  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Slovenian  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Spanish  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Swedish  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Turkish  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki Ukrainian  Słuchawki + karta dzwiekowa Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki wspiera Google

Ogłoszenie
Nowy Konkurs na Forum Wiaderko:
Napisz artykuł i zgarnij nagrodę !

Wróć   Forum Wiaderko > Programy i sprzęt > Dyskusje o sprzęcie (hardware) > Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki

Karty dzwiękowe, głośniki komputerowe, słuchawki - Dyskusje na temat kart graficznych, głośników do komputera, słuchawek i innego sprzętu audio do komputera.

Tagi: , ,

Odpowiedz
 Odsłon tematu: 732
Narzędzia wątku

Słuchawki + karta dzwiekowa

BBek is Offline
Lamka

Poziom upalenia:
X------- Doświadczenie: palił z lufki

Witam!
Chcialbym was prosic o pomoc w doborze wyzej wymienionego sprzetu :). Myslalem nad kupnem steelseries 4h lub 5h, ale juz naczytalem sie w innych tematach o nich i mi sie ich odechcialo :). Myslalem rowniez nad senkami pc350, ale nie chce kupowac do nich dzwiekowki za 6-7 stowek, wiec raczej tez odpadaja. Z sluchawek pozostaja wiec koss'y, plantronics lub jakies sennki w cenie do 400zł. Chyba, ze moze lognetmedia aero 5.1? Jakie wasze zdanie xD? Nad dzwiekowka myslalem creative x fi gamer, chociaz ktos cos pisal o asusie xonar? Prosze o pomoc, bo w dalszym ciagu nie orientuje sie do konca w temacie. Aha, zapomnialem dodac... Sluchawki bede wykorzystywal praktycznie tylko do cs 1.6 i zalezy mi przedewszystkim na pozycjonowaniu dzwieku...

Odp: Słuchawki + karta dzwiekowa

ElektrycznyOrzel is Offline
Junior Mod

Poziom upalenia:
XXX----- Doświadczenie: pali bongi

SteelSeries 5H, 5Hv2, 4H, Siberia, Siberia v2 - ZAPOMNIJ
PC350 - nie to nie ;)
Słuchawki z dźwiękiem przestrzennym 5.1 - NIE, lepsze dobre słuchawki STEREO
Do 400 zł.

Asus Xonar DX + KOSS UR40

Dziękuję ;)

Jeśli Ci pomogłem - przeczytaj to i stosuj się do wskazówek zawartych w tym tekście !

Na Forum Wiaderko w ramach wdzięczności obdarowujemy użytkownika właśnie gibonem.

KruQ is Online
prawie jak pro

Poziom upalenia:

Skoro stać Cię na pc350, to zakup Xonara DX i do tego Sennheisery HD485 :)

Ganimadeus is Online
V.I.P.

Poziom upalenia:
XXXXX--- Doświadczenie: pali wiadra

jw. Xonar DX + Senki HD485 i jazda ;)

BBek is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

Ok dzieki za pomoc

BBek is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

Ale one są bez mikro, a jakbyscie mieli zaproponowac cos z wbudowanym mikro? To co byscie polecali?

KruQ is Online
prawie jak pro

Poziom upalenia:

Dokup sobie to HARDPC - Zalman ZM-MIC1 - SUPER CENA !!! (860139146) - Aukcje internetowe Allegro i będziesz miał lepszy mikrofon niż we wszystkich słuchawkach for gamers. Bardzo wygodny, bo przypinasz do kabla.

BBek is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

A co powiecie o Senkach hd515 game? Nie bylyby lepsze od hd485? Cena na allegro taka sama - 329zł.

Ostatnio edytowane przez BBek ; 24-12-2009 o 19:15.

Maku is Offline
Spamer z doświadczeniem

Poziom upalenia:
XX------ Doświadczenie: popala gibony

Nie bylyby.Pierwsza cyfra w sennkach to cyfra serii.Mowisz o serii 5 i najslabszym produkcie z tej serii.HD485 sa najlepszym modelem z serii 4 i bija polowe z serii 5.HD595 sa lepsze ale cena.HD485 + asus dx.

BBek is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

Ja pierd****! Jak wy sie na wszystkim znacie :) Kazdy model sluchawek macie obcykany ;d? W kazdym razie dzieki za pomoc inteligenci ;d

KruQ is Online
prawie jak pro

Poziom upalenia:

Ogólnie HD515 są bardzo nieudanym modelem, wersja GAME się różni bodajże tylko obudową, oraz tym że ma małego jacka, a standardowe dużego :) Ciężko znaleźć konkurenta HD485, są ewenementem w swojej klasie, bo są wyjątkowo mało wymagające w kwestii źródła ;)

BBek is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

A nie lepsza od Asus Xonar DX/XD, byłaby np.
Asus :: Xonar D1?
lub cos od creativa?
Creative Sound Blaster X-Fi mX Xtreme Audio
Creative X-Fi Titanium
Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer

KruQ is Online
prawie jak pro

Poziom upalenia:

Xonar D1 różni się od dx'a jedynie innym wejściem ;)

Wg mnie Creative robi gorsze karty od Asusa, w grach obie karty spisują się bardzo podobnie, natomiast Asus zdecydowanie lepiej spisuje się w muzyce, Asus ma też raczej lepsze sterowniki.

Maku is Offline
Spamer z doświadczeniem

Poziom upalenia:
XX------ Doświadczenie: popala gibony

X-fi gamer kupuje sie ze wzgledu na to ze sprzetowo wspiera "Bajery" takie jak cmss x-fi crystalizer czy eax.Kupujac dobre sluchawki te efekty daja gorsza orientacje.Tak wiec lepiej kupic asusa dx gdyz i tak gramy bez jakichkolwiek efektow.Zyskamy na jakosci :)

BBek is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

Ok, xonara dx/xd kupuje lada chwila, bo wpadlo troche kaski :). Pozostaje dla mnie wciąż dylemat z sluchawkami. Pisaliscie hd485, a co myslicie o hd555? Cytuje z pewnej recenzji porównawczej tych dwóch modeli:
Zacznę od HD485. To bardzo efektowne słuchawki. Mają po prostu fabryczny, mocny loudness. Grają z niesamowitym wykopem i posiadają naprawdę świetny bas. Stanowią dla mnie jego wzór. Jest mocny, ale jednocześnie bardzo ładny. Dodatkowo ostro podbite wysokie tony. Niestety średnica jest słabiutka. Wydaje się jakby grały w środku głowy i dźwięk bardzo rzadko ją "opuszcza", wokal wycofany, chwilami bardzo słaby. Fani mocnego brzmienia powinni jednak być usatysfakcjonowani.
HD555 są bardziej stonowane, Jak pierwszy raz je podpiąłem, wydawało mi się, że w ogóle nie mają basu. Za to urzekły mnie czymś innym. Świetna góra i średnica, piękna szczegółowość. Nie mogłem się chwilami nadziwić. A to, co spodobało mi się najbardziej, to scena. To po prostu przeciwieństwo drugiego modelu. Dźwięk dosłownie wychodzi spoza głowy.

Jezeli dobrze rozumiem tę recenzję to hd555 są bardziej oddaja szczegółowość ( w muzyce ) nie napisano jak w grach. Jesli chodzi o muzyke to slucham raczej klubowej, techno itd, wiec raczej hd485, ale jezeli lepsze pozycjonowanie w grach bede mial na hd555 to moge je kupic :)

Junior Mod

Poziom upalenia:

HD485 z kartą jak wymieniłeś...

HD555 z wzmacniaczem Holdegron

KruQ is Online
prawie jak pro

Poziom upalenia:

Witam z powrotem na forum po dniu przerwy spowodowaną obrazą kłaku:D

Oj, nie zgodzę się z tą recenzją. Owszem, przestrzennie hd555 są dobre, ale nie wiem jak można o nich napisać że mają małe basu, miałem je na głowie i wg mnie chyba pierwsze co się rzuca w uszy to właśnie bas. No ale możliwe też jest, że akurat były na jakimś źródle testowane które nadało im taki charakter, bo nie wiem co innego mogłoby być.

Junior Mod

Poziom upalenia:

Cytat:
Napisał KruQ Zobacz post
Witam z powrotem na forum po dniu przerwy spowodowaną obrazą kłaku:D

Oj, nie zgodzę się z tą recenzją. Owszem, przestrzennie hd555 są dobre, ale nie wiem jak można o nich napisać że mają małe basu, miałem je na głowie i wg mnie chyba pierwsze co się rzuca w uszy to właśnie bas.
Witaj KruQ :>

To prawda słuchając na nich muzyki OD RAZU RZUCA SIĘ W USZY ŚWIETNY BAS !

BBek is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

Hmmm... to do xonara hd555 czy hd485? Wizualnie ladniejsze sa hd555 , ale liczy sie przedewszystkim jakosc:)

Junior Mod

Poziom upalenia:

Do samego Xonara HD485

Odpowiedz

Narzędzia wątku