Witam, jestem posiadaczem serwera
CS 1.6 Nonsteam, na serwerze dedykowanym. Dedyk pracuje bez przerwy, żadnych restartów. Ja natomiast mam problem, bo zdaje mi się że nie powołana osoba z zewnątrz ma możliwość wyłączenia mojego serwera, mimo że nie zna haseł do dedyka. Mam 100% pewność że nikt nie ma dostępu do mojego serwera jak i poprzez ssh jak i ftp, ponieważ hasła są zmieniane codziennie. Dlatego mam do Was pytanie otóż jak zabezpieczyć serwer nonsteam, przed takim nie powołanym wyłączeniem, wszelelkie rcony mam zabezpieczone. Ponadto mam drugi problem, otóż serwer tzn amxx jest zaprogramowany na zasadzie "Automatycznego zresetowania podczas crash'u", nie mam pojęcia czy ta opcja działa na zasadzie np. kiedy mapa sie nie załadauje to uruchamia serwer od nowa.., czy poprostu serwer padnie to automatycznie sam się uruchomi. To druga opcja z tego co widzę ma problem, tzn. nie może uruchomić ponownie serwera, ponieważ port 27015 jest zablokowany. O dziwo nie mam pojęcia dlaczego, kiedy serwer pada, to nie pada z nim uruchomiony na nim port czyli 27015. A zablokowany port blokuje automatyczne jego uruchomienie. Sam osobiście muszę za każdym razem wywalać (killować) proces oparty na porcie 27015, aby móc uruchomić serwer. Czy ktoś byłby w stanie mi pomóc, lub naprowadzić na dobrą drogę?
Cytat:
|
Prosiłbym o nie odpisywanie na zasadzie, zmień na STEAM
|