Zarejestruj się Użytkownicy Kalendarz Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane CS FAQ Regulamin forum =w= Tani STEAM

Wróć   Forum Counter Strike > Na każdy temat > OFFTOPIC

OFFTOPIC Rozmowy na temat który nie pasuje do żadnego działu.

Świadomy Sen - Lucid Dream

- Tagi: , , ,

LinkBack Narzędzia wątku

Świadomy Sen - Lucid Dream

stare
NicR is Offline
el Wymiataczos

Poziom upalenia:
XX------ Doświadczenie: popala gibony
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do NicR  

Lucid Dream jest w Polsce coraz bardziej popularny. Efekt niesamowity. Ale to za chwilę, najpierw zaszpanuję mądrą definicją.
Cytat:
Świadomy sen (ang. Lucid Dream, w skrócie LD) - sen, w którym śniący zdaje sobie sprawę, że śni. Dlatego klarowność myślenia, dostęp do wspomnień z jawy oraz świadomy wpływ na treść snu mogą być kontrolowane (aczkolwiek na różne sposoby - zależy to od poziomu zaawansowania osoby śniącej).
Jak powszechnie wiadomo, każdy ma sen, każdej nocy. Prawie wszyscy nie pamiętają swoich snów. Nauka Lucid Dream, która jest niesamowicie prosta i krótka, pozwala na nie tylko zapamiętywanie, ale też kontrolowanie snów. Czyli na przykład śnisz, że jesteś w swoim pokoju. I w tym momencie robisz co chcesz. Możesz przenieść się w dowolne miejsce, możesz wysadzić dach i zacząć latać, możesz wpuścić wodę i zacząć pływać. Możesz robić na prawdę wiele różnych rzeczy. Ale o możliwościach potem.

Jak się nauczyć?

Dam link do kursu, którego używam: http://pl.youtube.com/watch?v=LqzW5QpHVgQ

Krótko: wmawiamy sobie różne rzeczy (tzw. afirmacja), a następnie wewnątrz snu sprawdzamy, czy to sen czy nie. Ja zwykle robię tak, jak autor kazał - patrzę na dłonie, jeśli dzieje się z nimi coś dziwnego to oznacza to, że jest to sen.

Co można robić?

Robisz co chcesz. Ograniczeniem jest wyobraźnia. Można uprawiać seks z wymyślonymi supermodelkami. Można też latać. Niesamowite jest to, jaki świat potrafi stworzyć nasz mózg. Lecisz sobie jakiś czas, lądujesz i jesteś na jakiejś ulicy i można podejść do muru, dotknąć cegły. To jest po prostu niewyobrażalne.

Co złego może się stać?

Cytat:
Fałszywe Przebudzenie

Fałszywe przebudzenie ma miejsce kiedy się obudzisz i robisz wszystkie normalne czynności jakie robisz np. rano (wstajesz z łóżka, myjesz zęby) ale tak naprawdę to wciąż jest sen. Po chwili budzisz się jeszcze raz i dopiero zauważasz że nie obudziłeś się tak naprawdę. Czasem dzieją się ciekawe rzeczy, bo możesz się fałszywie przebudzić i zacząć zapisywać sen który śnił Ci się tej nocy, by po chwili obudzić się jeszcze raz – może to być irytujące dla osób które często mają fałszywe przebudzenia Możesz również przekształcić fałszywe przebudzenie w świadomy sen, wystarczy że zrobisz test rzeczywistości.
Cytat:
Paraliż Nasenny

Kiedy śpisz Twój mózg nakłada na Twoje ciało „klatkę” która paraliżuje i blokuje wszystkie Twoje mięśnie. Ma to na celu to, żebyś nie poruszał np. rękoma i nogami kiedyś śnisz. Może zdarzyć się, że przebudzisz się ze snu wciąż mając nałożoną klatkę – wtedy jesteś obudzony ale nie możesz się poruszać. Często temu zjawisku towarzyszą halucynacje – ludzie opisywali że czuli i widzieli kosmitów którzy chcieli wyciąć im organy, że słyszeli widma, jęki, krzyki, widzieli duchy. Dla kogoś kto nie wie czym taki stan jest wywołany, może to być straszne przeżycie.

Jeżeli zdarzy Ci się obudzić sparaliżowanym, to żeby przywrócić sobie władanie nad ciałem wystarczy poruszyć jakąś częścią ciała – wystarczy że poruszysz tylko delikatnie a wróci Ci władanie we wszystkich mięśniach. Skup się np. na dużym palcu u nogi i ze wszystkich sił fizycznych i mentalnych staraj się nim poruszyć. Gdy uda Ci się tylko drgnąć nim, paraliż minie.
Cytat:
Świadome sny są tak bezpieczne jak bezpieczny jest normalny sen – w rzeczywistości świadomy sen jest normalnym snem, z tym że masz nad nim nieograniczoną kontrolę.
Tyle tylko, że będziemy to pamiętać.

Skopiowane z innego Forum.

Ja dopiero zaczynam uczyć sie LD :)
Co o tym sądzicie?

stare
MefistotelesPL is Online
Spamer

Poziom upalenia:
-------- Doświadczenie: abstynent

ja sprobuje.... xD

"Wiesz, tak między nami, to jestem człowiekiem zaniepokojonym.
By nie rzec: rozczarowanym. Miałem ambicje by stworzyć taką rezolutną rasę. A wyście to tak po ludzku, po ludzku spartolili."

stare
HeroMoD is Offline
Lamka

Poziom upalenia:
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do HeroMoD  

JA TAK UMIEM NAUCZYLEM SIE TEGO KIEDYS DAWNO SAM NIE WIEM JAK I KIEDY ALE TAK UMIEM np. MOJ SEN ZACZYNA SIE W MOIM DOMU WIDZE MAME I MOGE DO NIEJ POWIEDZIEC "MAMOW WIESZ ZE JESTESMY W MOIM SNIE" ALE I TAK NIC NIE KUMA.A CO DO TEGO "SEKSU" TEZ UMIEM xD

stare
destinatione is Offline
Starsza lamka

Poziom upalenia:
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do destinatione  

ej jak spróbujecie to powiedzcie bo ja się dygam

[ Dodano: Wto 29 Kwi, 2008 ]
Próbowałem wczoraj robić i się udało.Robiłem wszystko co na tym filmiku i powiem wam,że
miałem raczej koszmar niż sen ale to nic. Kierowałem snem ,robiłem co chciałem jak we śnie niby 'uciekałem przed kimś tam ' to uciekałem po torach przed pociągiem i wogóle takie fajne akcje.Ale najlepsze uczucie jest jak sie z czegoś spada.Spadając z budynku we śnie czułem się jak bym naprawdę spadał,serce mocniej bije mięśnie napinam budze się i nic mi nie jest. PRzerąbany jest ten "ŚWIADOMY SEN" spróbujcie sam!

Narzędzia wątku