myslalem troche nad tym i doszedlem do wniosku ze jednak udostepnie plugin, ktory posiadam jedynie ja, bo sam edytowalem cos o czym wspomne dalej
jakis czas temu zrobilem temat, dalem tam pluga, ale i tak byl w porownaniu do tego do dupy...
juz pare miesiecy edytuje go na wlasna reke poprawiajac bledy, zbedny skrypt, dodajac nowe rzeczy, no i sie zrobilo
edytowalem stary zbugowany zombie mod 1.7.2 by apophis edited by krot@l -> do nich ida tzw 'creditsy' bo nie kradne pluginow, kazdego wczesniejszego autora trzeba podac, link do starego pluginu ( .amX )
http://djeyl.net/forum/index.php?showtopic=40240
streszczajac wstep dodam kilka slow od siebie
daje tu plugin .amxx i nie dam .sma z paru wzgledow
-mozliwosc zmian chce zostawic dla siebie
-plugin nie jest w 100% gotowy jak mysle
i odrazu ostrzegam, nie biore zadnej, ale to absolutnie zadnej odpowiedzialnosci za crashe i svc_bad kicki, poniewaz moga sie zdarzyc, nie zaprzeczam, chociaz mi podczas testowania tego nie zdarzyly i mysle ze jezeli juz sie cos ma stac to svc_bad kicki i to i tak rzadko
krotki opis cvarow:
zq_health -> zycie zombiakow
zq_armor -> armor zombiakow
zq_speed -> speed zombiakow
zq_model -> czy dodatkowy model dla zombiaka ma byc uzywany 1/0
zq_new_model -> czy model ma byc brany z nowego folderu czy z modelu z valve 1/0
zq_defaultnvg -> czy zombiaki dostaja noktowizor
zq_specnvg -> czy spectatory dostaja noktowizor
zq_thunder -> czy maja byc blyskawice
zq_darkness -> czy ma byc ciemno (pitch black) 1/0 (jezeli wylaczymy i resniemy serwa bedzie normalnie jasno)
zq_firsttime -> najkrotszy czas w sekundach zaczynajac odliczanie po skonczeniu freezetime, po jakim moze sie pojawic pierwszy zombie
zq_secondtime -> najpozniejszy czas (...) po jakim moze sie pojawic pierwszy zombie
zq_drain -> ilosc zycia ktora dostaje zombiak za zarazenie czlowieka
zq_hunger -> fajna sprawa, jezeli cvar jest wlaczony (1) zombiaki gina z glodu gdy runda sie konczy (dobre gdy np gramy mapy zm_ i runda trwa w nieskonczonosc) 1/0
zq_mutation -> 1/0 - tez rzecz wymyslona przeze mnie, menu mutacji, kazdy kolejny zarazony zombiak (pierwszy standardowo ma regeneracje) dostaje menu mutacji w ktorym moze wybrac swoja 'klase' czyli rodzaj parametrow:
Slave -> ma 1.5x wiekszy armor i zycie niz okreslone cvarami
Shambler -> ma 2x wiekszy armor i zycie ale o 1.32x mniejszy speed
Vampire -> ma regeneracje (okreslona cvarami, szybkosc i wartosc)
Banshee -> ma 0.5 hp okreslonego cvarem ale o 1.32x wiekszy speed
Drifter -> ma 1.5x mniejsza grawitacje niz okreslone cvarem
zq_siren -> 1/0 - gdy zostanie wybrany pierwszy zombie kazdemu odegra sie kawalek syreny alarmowej przez 6-7~ sekund
zq_regen_time -> szybkosc regeneracji
zq_regen_hp -> wartosc hp dodawanego co x sekund okreslonego cvarem powyzej
zq_hitzones -> hitzony zombiaka (standardowo 253 - tzn bez heada)
zq_gravity -> wiadomo, grawitacja zombiakow
zq_strongweapons -> dlatego ze moja wersja zombie infection nazwana przeze mnie zombie quarantine, posiada swoje menu broni mozna wybrac pomiedzy 1 a 0. 1 oznacza dostepnosc wszystkich broni a 0 - mozliwosc wybrania tylko shotgunow lub smg
zq_ammo -> 1/0 - mozliwosc dokupywania ammo przez bind 'buyammo1' i 'buyammo2'
zq_startmoney -> kasa na start
zq_primammocost -> koszt jednego magazynku do broni glownej (trzeba ja trzymac w reku)
zq_secammocost -> koszt jednego magazynku do broni podrecznej (trzeba ja trzymac w reku)
zq_flashlight -> auto wbudowane customflashlight stworzone przez XxAvalanchexX - 1/0
(wszystkie inne parametry sa standardowymi komendami typu 'flashlight_r' 'flashlight_b' etc)
zq_ad -> 1/0 - jest reklama tekstowa albo nie (na zielono)
zq_ad_frequency -> czestotliwosc w sekundach po ktorej pojawia sie reklama
zq_ad_message -> tresc wiadomosci, wiadomoc zapisujemy w postaci amx_cvar zq_ad_message "moga tu byc nawet spacje poniewaz uzylismy cytatu"
pare uwag:
domyslnie jest ustawione ze tylko admin moze zmienic druzyne, a wszyscy odrazu po dolaczeniu do serwera sa auto-przydzielani do druzyny
model zombiaka (jezeli chcemy uzywac z nowego folderu) kierujemy pod adres:
cstrike/models/player/zombie_quarantine/zombie_quarantine.mdl
dzwieki tak czy siak:
cstrike/models/player/zombie_quarantine/tu wszystkie dzwieki
//przy testach pomagali mi CHE oraz O|3czek, byli wsumie przeciwni zebym to publikowal, ale szczerze to mam dosyc trzymania tego dla siebie skoro nawet nie mam gdzie i jak tego postawic, to troche bezsens tak kisic
to by bylo na tyle
odrazu mowie, nic nie bede edytowal, najwyzej poprawiam bledy w dzialaniu tzn cos powinno dzialac 'tak' a dziala 'inaczej', wszystkie prosby o .sma, zmiane tresci .sma na ich potrzeby etc bede ignorowal, chcecie to uzywajcie, nie to nie
//bylbym zapomnial, do poprawnego dzialania tego pluginu potrzebny jest plug:
dropallweapons
http://forums.alliedmods.net/showthread.php?p=20931
dobrze tez miec plugin realnadedrops
http://forums.alliedmods.net/showthread.php?p=200531