Zarejestruj się Użytkownicy Kalendarz Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane CS FAQ Regulamin forum =w= Tani STEAM

Wróć   Forum Counter Strike > Serwer HLDS - wszytko o własnym serwerze do Counter Strike 1.6 Steam i Non Steam > Pluginy, dodatki, AMX, AMXX

Pluginy, dodatki, AMX, AMXX Tutaj piszemy o dodatkach do serwerach, pluginach, modach, AMX i AMXX

polski zombie mod infection(zombie quarantine)

- Tagi: , , , ,

Odpowiedz

LinkBack Narzędzia wątku

polski zombie mod infection(zombie quarantine)

stare
Salamon is Offline
Spamer z doświadczeniem

Poziom upalenia:
-------- Doświadczenie: abstynent

myslalem troche nad tym i doszedlem do wniosku ze jednak udostepnie plugin, ktory posiadam jedynie ja, bo sam edytowalem cos o czym wspomne dalej

jakis czas temu zrobilem temat, dalem tam pluga, ale i tak byl w porownaniu do tego do dupy...
juz pare miesiecy edytuje go na wlasna reke poprawiajac bledy, zbedny skrypt, dodajac nowe rzeczy, no i sie zrobilo
edytowalem stary zbugowany zombie mod 1.7.2 by apophis edited by krot@l -> do nich ida tzw 'creditsy' bo nie kradne pluginow, kazdego wczesniejszego autora trzeba podac, link do starego pluginu ( .amX )
http://djeyl.net/forum/index.php?showtopic=40240

streszczajac wstep dodam kilka slow od siebie
daje tu plugin .amxx i nie dam .sma z paru wzgledow
-mozliwosc zmian chce zostawic dla siebie
-plugin nie jest w 100% gotowy jak mysle

i odrazu ostrzegam, nie biore zadnej, ale to absolutnie zadnej odpowiedzialnosci za crashe i svc_bad kicki, poniewaz moga sie zdarzyc, nie zaprzeczam, chociaz mi podczas testowania tego nie zdarzyly i mysle ze jezeli juz sie cos ma stac to svc_bad kicki i to i tak rzadko

krotki opis cvarow:

zq_health -> zycie zombiakow
zq_armor -> armor zombiakow
zq_speed -> speed zombiakow
zq_model -> czy dodatkowy model dla zombiaka ma byc uzywany 1/0
zq_new_model -> czy model ma byc brany z nowego folderu czy z modelu z valve 1/0
zq_defaultnvg -> czy zombiaki dostaja noktowizor
zq_specnvg -> czy spectatory dostaja noktowizor
zq_thunder -> czy maja byc blyskawice
zq_darkness -> czy ma byc ciemno (pitch black) 1/0 (jezeli wylaczymy i resniemy serwa bedzie normalnie jasno)
zq_firsttime -> najkrotszy czas w sekundach zaczynajac odliczanie po skonczeniu freezetime, po jakim moze sie pojawic pierwszy zombie
zq_secondtime -> najpozniejszy czas (...) po jakim moze sie pojawic pierwszy zombie
zq_drain -> ilosc zycia ktora dostaje zombiak za zarazenie czlowieka
zq_hunger -> fajna sprawa, jezeli cvar jest wlaczony (1) zombiaki gina z glodu gdy runda sie konczy (dobre gdy np gramy mapy zm_ i runda trwa w nieskonczonosc) 1/0
zq_mutation -> 1/0 - tez rzecz wymyslona przeze mnie, menu mutacji, kazdy kolejny zarazony zombiak (pierwszy standardowo ma regeneracje) dostaje menu mutacji w ktorym moze wybrac swoja 'klase' czyli rodzaj parametrow:

Slave -> ma 1.5x wiekszy armor i zycie niz okreslone cvarami
Shambler -> ma 2x wiekszy armor i zycie ale o 1.32x mniejszy speed
Vampire -> ma regeneracje (okreslona cvarami, szybkosc i wartosc)
Banshee -> ma 0.5 hp okreslonego cvarem ale o 1.32x wiekszy speed
Drifter -> ma 1.5x mniejsza grawitacje niz okreslone cvarem

zq_siren -> 1/0 - gdy zostanie wybrany pierwszy zombie kazdemu odegra sie kawalek syreny alarmowej przez 6-7~ sekund
zq_regen_time -> szybkosc regeneracji
zq_regen_hp -> wartosc hp dodawanego co x sekund okreslonego cvarem powyzej
zq_hitzones -> hitzony zombiaka (standardowo 253 - tzn bez heada)
zq_gravity -> wiadomo, grawitacja zombiakow
zq_strongweapons -> dlatego ze moja wersja zombie infection nazwana przeze mnie zombie quarantine, posiada swoje menu broni mozna wybrac pomiedzy 1 a 0. 1 oznacza dostepnosc wszystkich broni a 0 - mozliwosc wybrania tylko shotgunow lub smg
zq_ammo -> 1/0 - mozliwosc dokupywania ammo przez bind 'buyammo1' i 'buyammo2'
zq_startmoney -> kasa na start
zq_primammocost -> koszt jednego magazynku do broni glownej (trzeba ja trzymac w reku)
zq_secammocost -> koszt jednego magazynku do broni podrecznej (trzeba ja trzymac w reku)
zq_flashlight -> auto wbudowane customflashlight stworzone przez XxAvalanchexX - 1/0
(wszystkie inne parametry sa standardowymi komendami typu 'flashlight_r' 'flashlight_b' etc)
zq_ad -> 1/0 - jest reklama tekstowa albo nie (na zielono)
zq_ad_frequency -> czestotliwosc w sekundach po ktorej pojawia sie reklama
zq_ad_message -> tresc wiadomosci, wiadomoc zapisujemy w postaci amx_cvar zq_ad_message "moga tu byc nawet spacje poniewaz uzylismy cytatu"

pare uwag:

domyslnie jest ustawione ze tylko admin moze zmienic druzyne, a wszyscy odrazu po dolaczeniu do serwera sa auto-przydzielani do druzyny

model zombiaka (jezeli chcemy uzywac z nowego folderu) kierujemy pod adres:
cstrike/models/player/zombie_quarantine/zombie_quarantine.mdl

dzwieki tak czy siak:

cstrike/models/player/zombie_quarantine/tu wszystkie dzwieki

//przy testach pomagali mi CHE oraz O|3czek, byli wsumie przeciwni zebym to publikowal, ale szczerze to mam dosyc trzymania tego dla siebie skoro nawet nie mam gdzie i jak tego postawic, to troche bezsens tak kisic

to by bylo na tyle
odrazu mowie, nic nie bede edytowal, najwyzej poprawiam bledy w dzialaniu tzn cos powinno dzialac 'tak' a dziala 'inaczej', wszystkie prosby o .sma, zmiane tresci .sma na ich potrzeby etc bede ignorowal, chcecie to uzywajcie, nie to nie

//bylbym zapomnial, do poprawnego dzialania tego pluginu potrzebny jest plug:
dropallweapons
http://forums.alliedmods.net/showthread.php?p=20931

dobrze tez miec plugin realnadedrops
http://forums.alliedmods.net/showthread.php?p=200531

stare
PlayKiller is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

Mógłbyś zrobić, że jak się raz bronie wybierze to nie trzeba cały czas...
Zauważyłem 2 bugi :
Gdy wyskakuje menu broni często zamiast np. ak/m4 wychodzą tylko pompki...
Gdy jesteś w menu broni i źle wybierzesz i chcesz się cofnąć to jeśli klikniesz żeby wrócił do poprzedniego to wywali z serwera...

stare
Salamon is Offline
Spamer z doświadczeniem

Poziom upalenia:

mhmm wroce gdzies o 15 to zarzuce troche lepsza wersje bo pare rzeczy pozmienialem :P mozliwe ze pompki wyskakiwaly :P

stare
Shadow is Offline
V.I.P.

Poziom upalenia:
X------- Doświadczenie: palił z lufki
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Shadow  

Cytat:
Napisał Salamon
//bylbym zapomnial, do poprawnego dzialania tego pluginu potrzebny jest plug:
Nie możesz go dodać do kodu ?

PGC [4FUN] @ kampNO.pl 80.238.112.245:27040
PGC [SURF] @unixstorm.org 78.159.102.130:20800
www.pgc-cs.pl

stare
PlayKiller is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

Kolejny bug ;/

[ Dodano: Pią 18 Kwi, 2008 ]
No i kolejny...

stare
Salamon is Offline
Spamer z doświadczeniem

Poziom upalenia:

Cytat:
Napisał Shadow
Nie możesz go dodać do kodu ?
nie chcialem tego robic poniewaz jestem zwolennikiem teorii ze lepiej miec wiecej pluginow niz jeden wielki z napchanymi funkcjami, poza tym nie ma wtedy problemu z prawami autorskimi

co do tych 2 bugow PlayKiller, to sa bugi spowodowane przeciazeniem i wiem jaki blad zrobilem, dosc drobny, oczywiscie te bledy nie sa do konca uniknione bo kazdy zombie mod zuzywa pamieci sporo zeby wszystko sprawdzac etc, ale teraz powinny byc naprawde rzadko
Załączone Pliki
Typ Pliku: amxx zombie_quarantine_101.amxx (61.1 KB, 37 wyświetleń)

stare
PlayKiller is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

Dalej wychodzą te błędy... I kolejny bug... Czasami nikt nie dostaje broni... Nawet noża... ;/ Chyba jedynym wyjściem jest płatny plugin ;/

stare
Salamon is Offline
Spamer z doświadczeniem

Poziom upalenia:

nie boj sie w platnym tez sa takie przeciazenia ^^

z nozem to jest tak, ze daje je wszystkim dopiero jak pierwszy zombie zostanie wybrany, bo nie chce uzywac hamsandwitcha (1.80 amxx) i jedynym wyjsciem takim rozsadnym to po prostu zabranie noza:P (bo z noza mozna byloby sie zabic, tak samo z granatu HE), a jezeli mowisz ze nie dostaje sie broni np po kliknieciu w cos to dziwne, bo testowalem wszystkie bronie i mi nie znikaly

co do tych przeciazen, przy jakiej ilosci graczy sie tak przewaznie dzialo, wszystkim, czy np czesci, czy np tylko zombiakow wywalalo etc, bo moze jednak cos da sie z tym zrobic, ominac z deczka ^^

//btw ja tam w pluginie napisalem zeby zatrzymywalo statsx i miscstats, ale jak masz pod inna nazwa lub kilka etc, nowsze badz cos w tym rodzaju, sam recznie wylacz WSZYSTKIE statystyki, czyli kazdy plugin zaczynajacy sie na 'stats' i wszystkie miscstatsy

stare
PlayKiller is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

Ale nadal HLDS się wyłącza bo wychodzi błąd ;/ i wywala cały czas z serwera

stare
Salamon is Offline
Spamer z doświadczeniem

Poziom upalenia:

aj bo i noz potrzebny

tu jest wersja bez noza (bez modelu noza) - i sprawdz czy wrzuciles dzwieki (bo sa potrzebne) i czy masz model w valve/models/player/zombie/zombie.mdl
Załączone Pliki
Typ Pliku: amxx zombie_quarantine_205.amxx (60.9 KB, 20 wyświetleń)

stare
tosiek is Offline
el Wymiataczos

Poziom upalenia:
XX------ Doświadczenie: popala gibony
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do tosiek  

A konkretnie gdzie są te modele?
A czy dźwięki wkleić do models?
I którą wersję ściągnąć?

To tak dźwięki tutaj:
cstrike\sound\zombie_quarantine\

tylko nie wiem jak z modele zombie bo u mnie nie ma...

moje cvary i mam problem ze sciemnianiem sie....
Kod:
//zombie
zq_health 2000 	//-> zycie zombiakow
zq_armor 1000 	//-> armor zombiakow
zq_speed 330	// -> speed zombiakow
zq_model 1 	//-> czy dodatkowy model dla zombiaka ma byc uzywany 1/0
zq_new_model 0 	//-> czy model ma byc brany z nowego folderu czy z modelu z valve 1/0
zq_defaultnvg 1 //-> czy zombiaki dostaja noktowizor
zq_specnvg 1	// -> czy spectatory dostaja noktowizor
zq_thunder 0 	//-> czy maja byc blyskawice
zq_darkness 1 	//-> czy ma byc ciemno (pitch black) 1/0 (jezeli wylaczymy i resniemy serwa bedzie normalnie jasno)
zq_firsttime 10 //-> najkrotszy czas w sekundach zaczynajac odliczanie po skonczeniu freezetime, po jakim moze sie pojawic pierwszy zombie
zq_secondtime 25	//-> najpozniejszy czas (...) po jakim moze sie pojawic pierwszy zombie
zq_drain 300 	//-> ilosc zycia ktora dostaje zombiak za zarazenie czlowieka
zq_hunger 1 	//-> fajna sprawa, jezeli cvar jest wlaczony (1) zombiaki gina z glodu gdy runda sie konczy (dobre gdy np gramy mapy zm_ i runda trwa w nieskonczonosc) 1/0
zq_mutation 1 	//-> 1/0 - tez rzecz wymyslona przeze mnie, menu mutacji, kazdy kolejny zarazony zombiak (pierwszy standardowo ma regeneracje) dostaje menu mutacji w ktorym moze wybrac swoja 'klase' czyli rodzaj parametrow:
zq_siren 0	 //-> 1/0 - gdy zostanie wybrany pierwszy zombie kazdemu odegra sie kawalek syreny alarmowej przez 6-7~ sekund
zq_regen_time 2 //-> szybkosc regeneracji
zq_regen_hp 30 	//-> wartosc hp dodawanego co x sekund okreslonego cvarem powyzej
zq_hitzones 253 //-> hitzony zombiaka (standardowo 253 - tzn bez heada)
zq_gravity 750 	//-> wiadomo, grawitacja zombiakow
zq_strongweapons 0 //-> dlatego ze moja wersja zombie infection nazwana przeze mnie zombie quarantine, posiada swoje menu broni mozna wybrac pomiedzy 1 a 0. 1 oznacza dostepnosc wszystkich broni a 0 - mozliwosc wybrania tylko shotgunow lub smg
zq_ammo 1	 //-> 1/0 - mozliwosc dokupywania ammo przez bind 'buyammo1' i 'buyammo2'
zq_startmoney 5000 	//-> kasa na start
zq_primammocost 100 //-> koszt jednego magazynku do broni glownej (trzeba ja trzymac w reku)
zq_secammocost 100 //-> koszt jednego magazynku do broni podrecznej (trzeba ja trzymac w reku)
zq_flashlight 0	 //-> auto wbudowane customflashlight stworzone przez XxAvalanchexX - 1/0
//(wszystkie inne parametry sa standardowymi komendami typu 'flashlight_r' 'flashlight_b' etc)
zq_ad 0 	//-> 1/0 - jest reklama tekstowa albo nie (na zielono)
zq_ad_frequency 0 	-> czestotliwosc w sekundach po ktorej pojawia sie reklama
zq_ad_message 0 	//-> tresc wiadomosci, wiadomoc zapisujemy w postaci amx_cvar zq_ad_message "moga tu byc nawet spacje poniewaz uzylismy cytatu"
nie za każdym razem sie ściemnia
Czesto zombie ma 16 HP i mu sie nie regeneruje
Dosc czesto serwer sie crashuje i mapa ciagle de_dust leci
I zombi po zabiciu zostaje w miejscu ale to jet wtedy co zombie ma malo HP

błędy:
Kod:
12:34:09 L 04/20/2008 - 12:18:59: [FUN] Invalid player 1
12:34:09 L 04/20/2008 - 12:18:59: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "zombie_quarantine.amxx")
12:34:09 L 04/20/2008 - 12:18:59: [AMXX] Run time error 10: native error (native "give_item")
12:34:09 L 04/20/2008 - 12:18:59: [AMXX]    [0] zombie_wiadrko_lol.sma::do_zombie (line 1257)
12:34:09 L 04/20/2008 - 12:18:59: [AMXX]    [1] zombie_wiadrko_lol.sma::random_zombie (line 1343)
12:34:09 L 04/20/2008 - 12:18:59: [AMXX]    [2] zombie_wiadrko_lol.sma::client_disconnect (line 882)
12:34:09 L 04/20/2008 - 12:18:59: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "zombie_quarantine.amxx")
12:34:09 L 04/20/2008 - 12:18:59: [AMXX] Run time error 10: native error (native "give_item")
12:34:09 L 04/20/2008 - 12:18:59: [AMXX]    [0] zombie_wiadrko_lol.sma::do_zombie (line 1257)
12:34:09 L 04/20/2008 - 12:18:59: [AMXX]    [1] zombie_wiadrko_lol.sma::random_zombie (line 1343)
12:34:09 L 04/20/2008 - 12:18:59: [AMXX]    [2] zombie_wiadrko_lol.sma::client_disconnect (line 882)
12:34:10 L 04/20/2008 - 12:18:59: [AMXX]    [2] zombie_wiadrko_lol.sma::client_disconnect (line 882)

stare
Salamon is Offline
Spamer z doświadczeniem

Poziom upalenia:

wiec tak, zaczne od tego iz res nie wystarczy do zmiany na jasno jezeli takowo ustawiles podczas gry, musisz resa mapy zrobic

jezeli zq_new_model jest na 0 to model zombiaka bierze z modelu valve czyli valve/models/player/zombie/zombie.mdl (tu jest taki, a przynajmniej powinien jezeli nikt nie kasowal)

jezeli chcesz uzywac nowego modelu wybranego przez siebie wklej go do cstrike/models/player/zombie_quarantine/zombie_quarantine.mdl

dzwieki tak czy siak do cstrike/sound/zombie_quarantine/tu dzwieki

co do crashy - to nie jest tylko wina pluginu, jak powiedzialem kazdy zombie infection wymaga dosc duzo pamieci operacyjnej - co za tym idzie potrzebna dobra maszyna - im wiekszy shit tym czestrze crashe (nie da sie po prostu tak zredukowac zeby przy ramie 256 etc dzialalo dobrze)

co do tego logu z bledu, grales na botach? odrazu mowie ze ten plugin nie jest "botolubny"
jutro wroce z piekla to zafixuje troche i podesle troche mniej zuzywajaca pamiec wersje (mam nadzieje)

stare
tosiek is Offline
el Wymiataczos

Poziom upalenia:

Testowałem na dedyku.
W pierwszym poście napisane jest że dźwięki do folderu models "tak czy siak" więc na wszelki wypadek popraw:)
A co ze ściemnianiem się to po prostu było co kilka rund jasno i zombie miało 16-100 HP i łatwo było go zabić. A czasami było normalnie. Nie wiem czy zombie aż tak wymagające jest bo mam narazie wersję MD i śmiga aż miło. Ale ta wersja jest fajna bo po polsku i ma potem mutacje :P

stare
Salamon is Offline
Spamer z doświadczeniem

Poziom upalenia:

jeszcze jedno pytanie tosiek, to sie robi przewaznie jak jest wiecej zombiakow ? bo jezeli tak to byc moze wiem jak temu zapobiec (czyt. delikatnie zniwelowac)

stare
tosiek is Offline
el Wymiataczos

Poziom upalenia:

Szczerze ci powiem że to się dzieje tak że jest pierwszy zombie który ma 16-200 HP.
I często zombie nie ma żadnej broni... za późno nóż daje plugin i czasami w ogóle nie daje.

stare
Salamon is Offline
Spamer z doświadczeniem

Poziom upalenia:

tu masz troche w/g mnie lepsza wersje na te problemy, wsumie nie wiem tez na ilu osobach grasz ze sie tak dzieje?? ^^ na ilu? bo sam to jak to testowalem to max 2-3-4 osoby :P moze dlatego pewnych rzeczy nie wychwycilem
Załączone Pliki
Typ Pliku: amxx zombie_quarantine_154.amxx (59.3 KB, 33 wyświetleń)