Zobacz wyniki ankiety: Co sądzisz o ty pluginie... czy warto go napisać?? |
Tak, jestem przekonany że jak ten plugin się pojawi zrobi furorę :D
| | 3 | 60.00% |
Nie ten plugin będzie nie przydatny nie warto go pisać :/
| | 2 | 40.00% |
Jest ok sam bym chętnie pomógł przy pisaniu pluginu
| | 1 | 20.00% |
Nie mam zdania
| | 0 | 0% | Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 5. Nie możesz głosować w tej sondzie | | ||||||||||||||||||||||||||
| | LinkBack | Narzędzia wątku |
![]() Jak pisać pluginy amxx + banowanie NEO |
| | |
| Starsza lamka ![]() Postów: 31 Poziom upalenia:
Doświadczenie: abstynent
Spalił:
0 za 0 wypowiedzi
Postawił: 3 Zarejestrowany: Apr 2008 |
Witam. Mam pytanie do forumowiczów zajmujących się pisanie pluginów amxx. Czy jesteście mi w stanie odpowiedzieć jednogłośnie, jakiego języka programowania muszę się nauczyć aby opanować zdolność pisania pluginów do "amx mod x". Dzisiaj opracowałem (listę kroków/schemat blokowy) działania pluginu skutecznie banującego dzieci NEO {nie banując serii IP} ... oczywiście ban nie jest przyznawany za posiadane zmiennego IP, ban jest przyznawany z menu admina serwera, gdy ten zauważy że dany gracz posiada "ułatwiacz gry", czyli po prostu cheaty, albo obraził admina po prostu ... nie lubię chamstwa . Niestety nie zdradzę do końca metody działanie pluginu -.- to chyba jasne że jakby każda osoba wiedziała jak on działa to dzień po stworzeniu pluginu powstało by 666 bugów które każdy noobek mógłby wykorzystać. Myślałem alby do tego pluginu dodać jeszcze funkcję zapisu osób które cheatowały i otrzymały bana aby ich IP i/lub STEAM_ID zostało zapisywane w bazie danych na jakimś serwerze który bym wyznaczył specjalnie do tego typu operacji... czyli jak dostaniesz bana na jednym serwerze nie wejdziesz na żaden inny na którym ten plugin jest aktywny co wy na to?? Mam nadzieję że ktoś będzie mi w stanie pomóc gdyż moja znajomość angielskiego jest nikła/mała ale umiem programować w Pascalu ale to mi gów** daje gdyż pluginy na bank nie są w nim pisane :D Proszę o udział w ankiecie i jeśli ktoś odpisze jaki język jest wymagany do pisania pluginów to proszę mi napisać stronkę z jakiej mogę się podszkolić z tego języka, proszę również, jeśli ktoś napisze dobrze jaki język jest wymagany to proszę nie kopiować postu kolegi który to samo napisał, nie ma sensu, po co zaśmiecać forum?? |
| | |
| UWAGA !!! |
| W tej chwili widzisz tylko pierwszy post tego tematu. Aby zobaczyć więcej wiadomości lub napisać post musisz się zalogować lub zarejestrować. |
| Narzędzia wątku | |