Automatyczne tłumaczenie Afrikaans  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Albanian  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Arabic  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Bulgarian  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Chinese  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Croatian  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Czech  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Danish  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Dutch  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX English  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Finnish  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX French  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX German  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Greek  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Hebrew  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Hungarian  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Indonesian  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Irish  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Italian  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Japanese  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Korean  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Latvian  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Lithuanian  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Norwegian  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Persian  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Polish  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Portuguese  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Russian  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Slovak  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Slovenian  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Spanish  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Swedish  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Turkish  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX Ukrainian  Kompilowanie pluginów AmxModX Poradniki AMX/AMXX wspiera Google

Ogłoszenie

Wróć   Forum Wiaderko > Forum Counter Strike > Amx Mod X > Poradniki AMX/AMXX

Poradniki AMX/AMXX - Tutaj znajdziesz gotowe rozwiązania dotyczące amx/amxx. Popularne pluginy, modyfikacje pluginów itp.

Tagi tematu Kompilowanie pluginów AmxModX:

, ,

Serwery forum.wiaderko.com

HashJama [TP] 193.33.176.148:27015status serwera HashJama [TP]

HashJama [FFA] 193.33.176.188:27015status serwera HashJama [FFA]

HashJama [DM] 193.33.176.53:27015status serwera HashJama [DM]

HashJama [Aim Hs] 193.33.176.15:27015status serwera HashJama [Aim Hs]

HashJama [AWP Only] 193.33.176.111:27015status serwera HashJama  [AWP Only]

wiaderko.com [Ventrilo] s1.voicespeak.org:3784status serwera wiaderko.com [Ventrilo]

SPONSOR:

Odpowiedz
 Odsłon tematu: 5105
Narzędzia wątku

Kompilowanie pluginów AmxModX

tosiek is Offline
el Wymiataczos

Poziom upalenia:
XXX----- Doświadczenie: pali bongi

Pierwszy sposób jest to Web Compiler.
Adres: http://www.amxmodx.org/webcompiler.cgi
Jest to prostszy sposób lecz nie kompiluje każdego pluginu więc zalecam sposób drugi.

Mamy do wyboru dwie podania kodu źródłowego:
1 możliwość to wczytanie pliku .sma poprzez opcję "Przeglądaj" i po wybraniu pliku .sma klikamy "Compile"

Następnie pojawi się nam link do pobrania skompilowanego pluginu w formacie .amxx:

2 możliwość to wklejenie kodu źródłowego do dużego boxu oraz podanie nazwy pluginu
w oknie:Plugin short name: i następnie klikamy "Compile" na samym dole

Następnie pojawi się nam link do pobrania skompilowanego pluginu w formacie .amxx:

Drugi sposób to AMX Mod X Studio.
Ściągamy AMX Mod X Full Installer
i następnie instalujemy w dowolnej lokalizacji. Na pulpicie pojawi się skrót do AMX Mod X Studio

Odpalasz go. Pojawi Ci się okno aplikacji i na początek musisz skonfigurować AMX Mod X Studio,
przechodzisz do Tools>>Settings (taki sam efekt uzyskasz wciskając F12 )

Przechodzisz do opcji:
Compiler

Wskazujesz w opcji Pawn-Compiler lokalizację pliku amxxpc.exe
a w opcji C++Compiler lokalizację pliku compile.exe
(pliki znajdują się w "dysk:Program FilesAMX Mod Xfilesbasescripting" )
Następnie klikamy "OK"

Żeby skompilować plugin wczytujemy go do programu poprzez File>>Open lub przez ikonkę:
a następnie Compile>>Compile (taki sam efekt uzyskasz wciskając F9)

W katalogu skąd wczytałeś plik .sma pojawi się skompilowany plugin .amxx

Bezwzględny Zakaz Kopiowania!!!

Śmierć to nie samobójstwo, a życie to nie początek, tosiek to nie wybawienie lecz dorzuca nam tosiek technorati także nie pomijając ciekawego tosiek blog wartym uwagi jest także blogowisko tosiek.
Dla ciekawskich odznaka top bloga tosiek top blog.

Marcinhoo is Offline
prawie jak pro

Poziom upalenia:
X------- Doświadczenie: palił z lufki

tosiek, good job ;d

tosiek is Offline
el Wymiataczos

Poziom upalenia:

Cytat:
Napisał Marcinhoo
tosiek, good job ;d
dzięki ale nie wiem jak usunąć ten odstęp na dole ;/

Śmierć to nie samobójstwo, a życie to nie początek, tosiek to nie wybawienie lecz dorzuca nam tosiek technorati także nie pomijając ciekawego tosiek blog wartym uwagi jest także blogowisko tosiek.

seba is Offline
Super Mod

Poziom upalenia:
XXXXXXX- Doświadczenie: konsument, hodowca, eksporter

Cytat:
Napisał tosiek
dzięki ale nie wiem jak usunąć ten odstęp na dole ;/
W moich artach też się on pojawia ;)

Potrzebujesz linki mimo ich blokady? Napisz mi PW, otrzymasz je.

Najlepszy serwer Counter Strike - 84.38.95.197:27020 and play prO on Puchatek!

tosiek is Offline
el Wymiataczos

Poziom upalenia:

Cytat:
Napisał seba
W moich artach też się on pojawia
a ja mam na to lekarstwo:) usunąć spacje na końcu każdego wersu oraz kopiować z notatnika :P

Odp: Kompilowanie pluginów AmxModX

maniek_92 is Offline
Lamka

Poziom upalenia:
-------- Doświadczenie: abstynent

siema tosiek.
robilem sposobem drugim, ale nie wiem jakie plungi trzeba wczytac, zeby je skompilowac. jestem troche ciemny w tych sprawach.
z gory thnx
pzdr

Odpowiedz

Narzędzia wątku