Zarejestruj się Użytkownicy Kalendarz Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane CS FAQ Regulamin forum =w= Tani STEAM

Wróć   Forum Counter Strike > Counter Strike 1.6 > Poradniki do Counter Strike 1.6

Poradniki do Counter Strike 1.6 Tutaj piszemy, szukamy, oceniamy poradniki do Counter Strike 1.6 - Czyli jak zabijać i jak nie dać się zabić ;)

Jak zrobic logo w cs 1.6 :D

- Tagi: , , ,

Zamknięty Temat

LinkBack Narzędzia wątku

Jak zrobic logo w cs 1.6 :D

stare
el polaco is Offline
Spamer z doświadczeniem

Poziom upalenia:
-------- Doświadczenie: abstynent

SPOSÓB 1:

1. sciagasz program half life logo creator.
2. robisz sobie logo w programie graficznym. (lub szukasz gotowego obrazka)
3. Otwierasz obrazek przez HLLC
4. W programie klikasz 'auto-size'.
5. Nastepnie 'Make Wad'
6. W tym momecie w katalogu w ktorym masz zainstalowany HLLC pokazał Ci sie plik loga -> 'pldecal.wad'
7. Zmien jego nazwe na 'tempdecal.wad' i podmien z juz istniejącym w katalogu "...\cstrike"
8. Gotowe !

Link do HLLC:
http://www.cs-sxe.com.ar/downloads/HLC_1_setup.exe

http://www.fileplanet.com/52955/5000...e-Logo-Creator

PS. Czasami zdarza sie tak: Po kliknieciu 'Make Wad' pojawia sie okienko 'Wad creation succesful' (tak jak powinno byc ^^ ), klikasz ok i pojawia sie nastepne 'TFC WAD creation unsuccesful' i logo znika z katalogu programu. Trzeba wtedy po pierwszym okinenku skopiowac plik loga i gdzies wkleic, dopiero wtedy mozna przy drugim oknie kliknac ok. Nastepnie zmienieasz nazwe skopiowanego pliku i lecisz dalej zgodnie z instrukcja

Aby tego uniknąć wystarczy ODZNACZYĆ opcję TEAM FORTRESS

SPOSÓB 2:

Jezeli chcielibyście chcieli porcje 'gotowcow' to ściągnijcie program 'ESSpray'
Zawiera on pełno właśnie takich pliczków, podzielonych tematycznie w katalogach.
Przy pierwszym odpaleniu programu, podajecie ścieżke CS-a, gdy to zdobicie bedziecie juz mogli przegladac obrazki. 2-krotne klikniecie na logo spowoduje jego samoczynna instalacje , wiec nie musicie sie o nic martwić (kopiowac itp ). Mozna rowniez dodawać własne tematy a w nich swoje obrazki.

Stąd mozna go ściągnąć: ESSpray2 (15 mb)

SPOSÓB 3:

Wejdzcie na stronke http://counter-strike.pl/poradniki/?poradnik=p01
Jak widzicie po adresie poradnik pochodzi ze stronki www.counter-strike.pl, i jest on autorstwa 'OLO'.
Znajdziecie tam dokładny opis robienia sprayow za pomocą pakietu 'Half-Life SDK' jak rowniez wszystkie potrzebne linki.

SPOSÓB 4:

Pierwsze co to należy ściągnąć program to konwersji zwykłej .bmp na plik .wad, który jest akceptowalny przez CS'a. Można go ściągnąć ze strony http://telefragged.com/wally/
Ogólnie chodzi o to, że tworzysz swój obrazek, wrzucasz go do wallego, on to konwertuje, a następnie wrzucasz go do swojego katalogu z CS'em. I już.

Używajac jakiegokolwiek painta, zdaje się że nawet może być wally, tworzysz swój obrazek.

Rozmiar obrazka musi być wielokrotnościa liczby 16, czyli wysokość lub szerokość musi przyjąć którąś z tych wartośći: 16, 32 , 48, 64, 80, 96, 112.... Problem polega na tym, że obrazek nie może mieć więcej niż 15 kB, oraz wysokość * szerokość nie może mieć więcej niż 10752.

Dobra, więc narysowałeś obrazek, teraz go zapisz jako .bmp. Uruchom Wallego i otwórz obrazek, klikając na: Wizard->HL Color Decal.

Pojawi się okno:

Tak naprawde to w wersji 1.6 nie ma znaczenia jakie opcje się wybierze typu HL folder, czy modyfication. To można pominąć. Zaznacz opcję File on hard drive i wpisz, lub podaj ścieżkę do swojego loga. Kliknij OK. Jeżeli plik został dobrze stworzony, ma odpowiedni rozmiar i wielkość to zostanie przetworzony do postaci .wad i zostanie otwarte okienko z tym właśnie plikiem.

Teraz wystarczy zapisać pliczek na dysku pod nazwą tempdecal.wad, i przeżucić do katalogu:

C:\Steam\SteamApps\twój@steam_user\counter-strike\cstrike

!! UWAGA !!
Nie wchodz do opcji w grze, jednak jezeli bedziesz musiał to wtedy logo podmieni Ci sie na standartowe i musisz robic podmianke pliku 'tempdecal.wad' jeszcze raz. Jednak żeby tego uniknąć plik tempdecal.wad ustawcie na 'Tylko do odczytu'.

(Ta instrukcja jest autorstwa 'Zol_Tar' i pochodzi ze stronki www.ldrk.com

stare
White is Offline
Lamka

Poziom upalenia:
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do White  

ja mam na dysku kilkaset gotowych log i tylko wklaejam do cstrike zmieniam nazwe na tempdecal ustawiam na "tylko do odczytu" i mam xD

stare
el polaco is Offline
Spamer z doświadczeniem

Poziom upalenia:

to ze ty masz to nie znaczy ze wszyscy maja

stare
mwsid is Offline
Starsza lamka

Poziom upalenia:

Siema :) a ja mam takie 2 pytanka

1.grajac czesto w cs-a widze jak kolesie maja loga w bardzo dobrej jakosci :) a gdy ja ztobie logo to jest niewyrazne wiem ze jesli bede chcial zrobic logo z duzego obrazka to tak sie bedzie dzialo ale gdy robie z malego jest to samo widac kropki i kolory sa niewyrazne

2.mozna sobie zrobic przezroczyste logo ? np robie sam napis i gdy walne go na scianie bedzie tylko on widoczny a jego tlo nie ?? a orginalna textura bedzie przeswitywac pomiedzy literami ??

stare
Mirek is Offline
el Wymiataczos

Poziom upalenia:

da sie tak jak sie ni myle to to co ma przeswitywac musi byc niebieskie

stare
mwsid is Offline
Starsza lamka

Poziom upalenia:

Wiesz kiedys troche bawilem sie w maping :P mam nawet na koncie 2 mapy :P ale jesli tam mialo cus przeswitywac na texturze to musi byc o odpowiednim odcieniu niebieskiego a program do robienia loga i tak zmienia kolor na bardziej blady i wogule wiec to nie takie proste :P a z reszta to dziala w mapingu ale watpie zeby podczas gry zadzialalo

stare
Rozek is Offline
prawie jak pro

Poziom upalenia:
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Rozek  

No to ja też mam pytanie.
1. W Steamie jak to zrobić?
2. Przetem miałem Non-Steam i jak robiłem logo to tylko ja je widziałem, a inni duże "B". Ocb?
3. Innym sposobem w NS jest edytowanie już gotowego loga lecz tło ma być czarne a to ma widać białe. Da sie to zrobić w Steamie i jak?

stare
seba is Offline
Super Moderator

Poziom upalenia:
XXXXX--- Doświadczenie: pali wiadra
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do seba  

Cytat:
Napisał Rozek
W Steamie jak to zrobić?
Wrzucasz do katalogu cstrike :] c:\program files\steam\steam apps\nazwa konta\cstrike o ile dobrze pamiętam.

Wiesz że kocham jarać ? Kliknij na i pozwól mi zapalić. Mój nick steam: pawelmroz
Go 84.38.95.197:27020 and play prO!

Nie pomagam na PW! Za każde pytanie dostaniesz warna.

stare
Rozek is Offline
prawie jak pro

Poziom upalenia:

no dobra... ale tam nie ma żadnego takiego pliku by podmienić... jest tylko "pldecal.wad" ale i to nie działa :sad:

stare
Rozek is Offline
prawie jak pro

Poziom upalenia:

Sorki, mój błąd :oops: ... zamiast dawać do "cstrike" trzeba dać "polish_cstrike" dzięki

stare
Kubu$ is Offline
Starsza lamka

Poziom upalenia:
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Kubu$  

Hello all

Ja mam problem typu:

"Failed to set data 'hldir'"

Pomocy :/ :/ (mam nadzieję, że ktoś odwiedza jeszcze ten temat i mi pomoże..)

stare
seba is Offline
Super Moderator

Poziom upalenia:
XXXXX--- Doświadczenie: pali wiadra
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do seba  

A co to ma do loga?

Wiesz że kocham jarać ? Kliknij na i pozwól mi zapalić. Mój nick steam: pawelmroz
Go 84.38.95.197:27020 and play prO!

Nie pomagam na PW! Za każde pytanie dostaniesz warna.

stare
sure is Offline
Lamka

Poziom upalenia:
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do sure  

:arrow: Ja poprostu przez program HalfLife Logo Creator robie 3 plikildecal.wad ,tempdecal.wad ,templdecal.wad i zmieniam na Tylko do odczytu i potem przenosze do folderu cstrike i klikam przenieś, tak na wszystkie.Oto mój sposób.A zna ktoś może jakoś stronke z logami z cs :?: Z góry dzięki :mrgreen:

stare
ZaBa! is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

ja robie prostym sposobem tylko ze logo brzydkie:
wejdż do katalogu csa\valve\logos i utwórz skrót do jakiegoś loga potem naciśnij prawym i edytuj, otworzy ci sie paint namaluj co chcesz naciśnij zapisz i gotowe :mrgreen:

wada jest taka ze te logo jest brzydkie ale ważne ze twoje

stare
wosiu is Offline
Lamka

Poziom upalenia:
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do wosiu  

dzieki skorzystałem... wielu nobkom takim jak ja sie przyda ! XD

stare
mars is Offline
Spamer z doświadczeniem

Poziom upalenia:
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do mars  

zależy w jakim języku masz steama, jeżeli w angielskim to dajesz do cstrike, jak w polskim to do cstrike_polish

stare
bosiu94 is Offline
Lamka

Poziom upalenia:
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do bosiu94  

ZaBa! ja robie tak jak ty ale jak wybiore w options te logo ktore se zrobilem i jak dam aplly i ok to jak naciskam w grze "T" to maluje te samo logo co wczesniej pomimo ze w options mam wybrane swoje ;/ czemu taak?

Ladne Logo

stare
Matheo is Offline
Lamka

Poziom upalenia:
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Matheo  

co muszę zrobić żeby LOGO wyglądało tak a nie jak gompka z kamienia...XD
Załączone Obrazki