Zarejestruj się Użytkownicy Kalendarz Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane CS FAQ Regulamin forum =w= Tani STEAM

Wróć   Forum Counter Strike > Counter Strike 1.6 > Problemy z CS 1.6 > Problemy z Counter Strike 1.6 Non Steam

Problemy z Counter Strike 1.6 Non Steam Tutaj zgłaszamy swoje problemy z naszym CS 1.6 NS. Jak coś Ci nie działa, coś się zepsuło, lub sam zepsułeś :P to tu jest miejsce na Twój topic :)

Dziwne lagi...

- Tagi: ,

Zamknięty Temat

LinkBack Narzędzia wątku

Dziwne lagi...

stare
NeMoO is Offline
Lamka

Poziom upalenia:
-------- Doświadczenie: abstynent
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do NeMoO  

Witam!!! Mam problem z CS 1.6 Steam (w dziale Steam nie ma czego takiego jak problemy:/). Nie grałem w Cs od miesiąca, więc steam był w tym czasie nie używany. W sobotę zrobiłem format kompa, zainstalowałem steam i ściągnąłem z niego csa. Teraz zawsze gdy gram przez internet mam co jakiś czas lagi:/ Nie wielkie bo po 300-500, ale przeszkadzają w grze. Myślę, że nie jest to od internetu, bo po 1 w COD2 mogę grać i nie mam lagów, a po 2 jak zainstalowałem CS 1.6 NS (wersja DigitalZone czy coś takiego) ściągniętego z internetu to nie mam praktycznie (te które się pojawiają są od neta, bo mam neo 512 dzieloną na 3 kompy). Proszę o pomoc. Chce grać na steamie, ale przez te lagi nie mogę.

P.S. Mam router i próbowałem już odłączać 2 inne kompy od niego, aby one nie "zużywały" internetu, ale nic to nie pomaga. Próbowałem również wyłączać wszystkie możliwe programy tzn. GG itd. i też nic nie dawało. Podkreślamy że nie jest tak że non stop są lagi po 300 tylko co jakiś czas tzn. co ok 20-30s. POZDRAWIAM

stare
tomussss2 is Offline
Lamka

Poziom upalenia:
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do tomussss2  

Zadzwoń do swojego dostawcu internetu i przezdstaw mu tą sytuacje że muli ci neta on powinien wytłumaczy.c dlaczego i niezwłocznie naprawić stanowiący problem. albo reinstall całego cs'a ; )) xDD

Kliknij pomógł Proszę

stare
NeMoO is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

Ale to raczej nie od neta. Może trzeba jakoś steam ustawić czy coś :neutral:

stare
Pajku997 is Offline
Spamer z doświadczeniem

Poziom upalenia:

za tydzień się normuje to samo miałem aktualizacje i te gówna steam

stare
NeMoO is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

NO mam nadzieję że to to:) A jest jakaś różnica w tym jaką predkość ściągania ustawimy w steamie? Obojętnie które wybiorę zawsze będzie tak samo czy ma to na coś wpływ?

stare
seba is Offline
Super Moderator

Poziom upalenia:
XXXXX--- Doświadczenie: pali wiadra
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do seba  

Tak tak nie od neta w szczególności że masz neo

myśl co piszesz.

Wiesz że kocham jarać ? Kliknij na i pozwól mi zapalić. Mój nick steam: pawelmroz
Go 84.38.95.197:27020 and play prO!

Nie pomagam na PW! Za każde pytanie dostaniesz warna.

stare
NeMoO is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

Ej ale mój brat gra w COD i nie ma lagów. TAk samo jak ja gram NS to też nie mam lagów. Może trzeba jakoś skonfigurować steam albo jak kolega powiedział wcześniej ściągają się jakieś aktualizacje :roll:

stare
Maziak is Offline
Starsza lamka

Poziom upalenia:
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Maziak  

niech sprawdzi moze sie sciagaja ;p :???: nigdy nic nie wiadomo co ten steam wymyśli xD

stare
tomussss2 is Offline
Lamka

Poziom upalenia:
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do tomussss2  

jak to nie od NEO ja mam lagi po 300 momentami od nich jak dzwoniłem do nich to mówili że "wymieniamy szkielet" , za tydzień znowu to samo i było "wymieniamy kable"

stare
Rado is Offline
Starsza lamka

Poziom upalenia:
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Rado  

1. Zaczynamy od tego, że musimy dowiedzeć się jakiej firmy (ATI czy NVIDIA) mamy kartę graficzną i czy nie jest ona zintegrowana (w większości kart zintegrowanych albo nie istnieje synchronizacja pionowa, albo nie da się jej wyłączyć/włączyć). Najprościej rozpoznać firmę po sterownikach, gdyż są one naszpikowane logami firmy etc.

2. Gdy już wiemy jakiej firmy mamy kartę, przystępujemy do działania:

a) Karty ATI:

Prawy przycisk myszki (PPM) na wolnej przestrzeni pulpitu -> ATI Catalyst Control Center (lub Właściwości/Ustawienia/Zaawansowane/potem szukamy w którejś zakładce wejścia do panelu Catalyst Control Center) -> Zakładka 3D -> All settings (Wszystkie ustawienia) -> szukamy "Wait for vertical refresh" (Czekaj na odświeżanie pionowe) i wyłączamy, przełączając pasek maksymalnie w lewo (aż pojawi się napis "Always off" czyli "Zawsze wyłączone"), Potem wszędzie Ok aż zamkniemy wszystkie okna i po sprawie.

b)karty NVIDIA:

Prawy przycisk myszki (PPM) na wolnej przestrzeni pulpitu -> Ekran NVIDIA -> Wybieramy okno po prawo ( tu jest nazwa monitora bądź: plug in play ) -> szukamy: ustawienia wydajności i jakości ( zazwyczaj 3 podpunkt od góry ) -> nowo otwarte okno po prawo szukamy: Synchronizacja pionowa ( odznaczamy pod kontrolą aplikacji i przesuwamy suwak na wyłącz ).

Gdy mamy wersję sterownika w której występuje nowy Control Panel, zmieniamy na stary tradycyjny wygląd i robimy tak jak pisałem wyżej.

Dobrze też jest zwiększyć maksymalnie częstotliwość odświeżania ekranu. (na tyle na ile karta i monitor pozwalają.

Nie zawsze nalezy wylaczac synchronizacje pionowa.

ReForce - ściągamy pliczek, rozpakowujemy, uruchamiamy. Program powinien automatycznie wykryć nowe ustawienia dla monitora.. jak się tak nie stanie to należy wybrać odpowiedni monitor (zazwyczaj jest 1 ) w menu, potem "Apply" i powinno być już więcej FPS.
Czasem trzeba zrestartować kompa i wtedy odpalić counter strik'e. W każdym razie polecam programik.. mi udało się sporo podnieść FPS.

Na początku należy ściągnąć program NVHardPage, np stąd: http://www.idg.p(...)2.0.html i po kolei ustawiamy(trochę będzie pisania ) : wybieramy zakładkę OpenGL i jedziemy: Antialiasing 2x, Texture sharpening Disabled Anisotropic filtering Auto Ansio optimization Speed Texture LOD bias custom Force multitexturing Disabled Fast linear mipmap Disabled S3TC quality bug fix disabled Tripple buffering disabled Force 16v Z-buffer disabled Unified back buffer disabled Vertical sync disabled textures colo depth desktop emulation disabled. Teraz przechodzimy do zakładki Direct3D i jedziemy: Antialiasing 2x texture sharp. disabled aniosotropy level auto MipMap detail high 0 user MipMaps enabled multitexturing enabled W-buffer enabled Z-buffer comp. enabled Vertical sync. disabled dx9 features enabled emulate fog tab enabled HO primitives disabled hw col. cursor enabled perf monitor disabled. Teraz normalnie wyłączamy program bez żadnego zapisywania zmian i cieszymy się z dodatkowych FPS pozdrawiam.

Wyłącz firewalla i antywirusa.

stare
Baroo is Offline
Super Moderator

Poziom upalenia:
X------- Doświadczenie: palił z lufki
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Baroo Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do Baroo  

Rado, jak już kopiujesz to chociaż prawidłowe linka dawaj :roll:

Ole ! Kalisz Kocham Cię ! Tobie dałem serce swe , serce swoje jedyne ! Dałem swojej drużynie !

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku