ADMINISTRATORÓW PROSZĘ O PRZENIESIENIA ARTA DO ODPOWIEDNIEGO DZIAŁU [pomyliło mi się xD]
W nawiązaniu do tego artykułu
http://www.forum.wiaderko.com/topics...rmo-vt2120.htm
było tam coś wspominane o Total Commanderze i dostępie poprzez niego do plików ftp. Ponieważ wielu osobą wejście do ftp przez folder systemowy "Mój Komputer" i pasek adresu sprawia problem ponieważ system chce ciągle od nowa hasła (tak było w moim przypadku) Więc tutaj zamieszczam krótki poradnik jak dostać się do plików ftp, poprzez Total Commander'a.
Przygotowanie
1.Sciągamy Total Commander'a z
tąd
2.Instalujemy go
Opis
1.Klikamy na ikonkę by go uruchomić, domyślnie pokaże nam się ten zrzut ekranu

i aby go uruchomić w tej sytuacji klikamy na
1
2.Gdy już go uruchomimy pokaże nam się cała zawartośc dysku C itp.
3.Teraz przechodzimy w zakładkę
"Sieć" i szukamy pola o nazwie "FTP Połączenie", klikamy na niego. Ukaże nam się puste okienko.
4.Klikamy na "Nowe Połączenie". Ukaże nam się tabela z róznymi zatutułowaniami. Interesują nas tylko te, które są zaznaczone kolorem żółtym.
5.W polu "Sesja" wpisujemy nazwę hosta czyli domyślnie
wiaderko.yoyo.pl
W polu "Nazwa Hosta" wpisujemy znów
wiaderko.yoyo.plW Polu "Użytkownik" znów wpisujemy
wiaderko.yoyo.pl A w polu "Hasło" takie jakie jest do ftp wczesniej zarezerwowane na yoyo.pl a naszym hasłem będzie
wiaderko
6.Cały efekt powinien wyglądać tak.
7.Poźniej w tej tabelce pojawi nam się "wiaderko.yoyo.pl", jeżeli chcemy się połączyć klikamy na połącz i następnie znajdujemy się w naszych plikach ftp. Można je kasować podmieniać wgrywać itp.
Myślę, że pomoge wielu osobą.
[size=5]
Poradnik By hajnc
Zrzuty ekranu hajnc
Poradnik przeznaczony dla forum i jego użytkowników STOP KOPIOWANIA NAPISZ SWÓJ ARTYKUŁ![/size]