Zarejestruj się Użytkownicy Kalendarz Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane CS FAQ Regulamin forum =w= Tani STEAM

Wróć   Forum Counter Strike > Serwer HLDS - wszytko o własnym serwerze do Counter Strike 1.6 Steam i Non Steam > Poradniki do HLDS

Poradniki do HLDS Poradniki do HLDS Counter Strike 1.6 Non Steam - Czyli jak mieć/zrobić wyczesany w kosmos serwer

Popularne słowa kluczowe: jak wejsc w menu admina, jak zmienić mapę counter strike 1.6, cs informacje, jak zmienić mape na serwerze w cs, gdzie dać mapy w cs 1.6, jak zrobic na serwerze mod war3?+jego opis, komendy cs admin, jak wejsc na adma przez konsole cs, co zrobic jak niemoze wejsc steam na non steama, plugin do głosowania na bana, jak pisać na kolorowo, jak zmienić ip serwera hlds cs, jak dac kicka, pisanie na kolorowo cs admin, pisanie na kolorowo admin amx, co trzeba wpisać w konsoli aby zmienić język w cs 1.6, jak admin ma zalogowac sie na serva amx, informacje serwera hlds, wejście w menu admina, cs 1.6 informacje po english

[FAQ] Podstawowe informacje

- Tagi: , ,

Konkurs dla grafików !! pokaż skila bejbe i zgarnij klucza stimowatego ;)

główny sponsor nagród (najtańsze klucze steam):

najtańsze klucze steam
Zamknięty Temat

LinkBack Narzędzia wątku

[FAQ] Podstawowe informacje

stare
seba is Online
Super Moderator

Poziom upalenia:
XXXXX--- Doświadczenie: pali wiadra
  Wyślij wiadomośc poprzez AIM do seba  

• 1. Jak wejść do menu admina?
    - Wpisując do konsoli
    Kod:
    amxmodxmenu
    ale najlepiej zbindować sobie menu, np. wpisując do konsoli
    Kod:
    bind "=" "amxmodxmenu"
    pod = będziesz mieć menu admina.

2. Jak dodać admina?
    - Odpowiedź na to pytanie znajduje się tutaj.

3. Jak zalogować się na admina?
    - Odpowiedź na to pytanie jest w poprzednim punkcie.

4. Co zrobić gdy po dodaniu admina rozłącza mnie z serwerem?
    - Jeżeli są to komunikaty
    Kod:
    Nie masz wstepu an ten serwer
    You have no entry to this server
    to wystarczy się się zalogować na admina. Odpowiedź w punkcie 2.

5. Jak zainstalować pluginy na swoim serwerze?
    - Najpierw musisz zainstalować AMXX + metamod na swoim serwerze (opis). Następnie trzeba się zastosować do tych porad.

6. Szukam pluginu. Gdzie go mogę znaleźć?
    - Zawsze w pierwszej kolejności szukaj tutaj, następnie sprawdź czy nikt nie szukał tego u nas na forum klikając tu. Ostatecznie napisz temat z prośbą o plugin w dziale Szukam pluginu AMX/AMXX.

7. Zboty i AMXX? Możliwe?
    - Możliwe jest wszystko. Lecz są wielkie problemy z tym... Jeżeli jednak jesteś gotowy, kliknij (dotyczy również AMXX).

8. Mam kod źródłowy pluginu na stronie, bądź plik .sma. Gdzie go moge skompilować (przerobić na .amxx?)
    - Proszę bardzo, oficjalny kompilator AMXMODX.

9. Mam AMX Mod (np. dodawany oryginalnie przez sprzedawcę serwera). Gdzie są na niego pluginy?
    - Forum djeyl bądź wyszukiwarka pluginów amxmod.net. Lecz jeżeli chcesz uzyskać od nas pomoc, musisz zainstalować AMX MOD X.

10. Napiszesz mi plugin...?
    - Nie. Jeżeli chcesz plugin którego napewno nie ma, złóż prośbę na forum AlliedMods.

11. Mam serwer nonsteam, i plugin np. banujący za coś nie działa. Co zrobić?
    - Musisz poprawić plugin na własną rękę. Na forum AlliedMods non steam nie jest supportowany!

12. Nie działa mi plugin! Co mam zrobić?
    - Upewnij się czy jest dobrze zainstalowany, czy masz włączone moduły w pliku modules.ini (chociaż one same się włączają). Jeżeli nadal nie działa przeczytaj opis pluginu, i p;ostępuj wg. niego. Jeżeli nadal nic z tego, odpuść sobie.

13. Skąd ściągnąć AMX MOD X?
    - Strona AMXMODX, pamiętaj że jeżeli masz serwer Counter Strike to pierw ściągasz pliki base, a następnie cstrike. Pierw wypakowujesz base, następnie cstrike (gdy się zapytać czy podmienić pliki daj tak, na wszystkie).

14. Mam problem. Mogę Ci wysłać PW (prywatną wiadomość)?
    - Nie. Po to jest forum aby publicznie pomagać!

15. Nikt nie może wejść na mój serwer! Co zrobić?
    - Hmm, pewnie przez to że nie jesteś w posiadaniu tzn. zewnętrznego IP (co za tym idzie masz wewnętrzne, jeżeli Twoje IP zaczyna się od 192.168.x.x bądź 10x.x.x możesz być pewien że masz wewnętrzne IP). Rozwiązanie tego problemu znajdziesz u nas na forum.

16. Jak pisać na kolorowo jako admin?
    - Naciskasz y (aby włączyć tryb pisania), wpisujesz
    Kod:
    @ tekst
    @@ tekst
    @@@ tekst
    kolejno: pierwsze wyświetli tekst z lewej strony, drugie na górze, trzecie na dole. Pamiętaj aby pomiędzy @ a tekstem zrobić spacje! Dodatkowo możesz używać kolorów, np. wpisując
    Kod:
    @g tekst
    tekst będzie zielony. Dlaczego? Literka g to skrót od green, czyli zielony. Stawiając za 'małpą' pierwszą literę nazwy koloru otrzymamy kolorowy napis (nazwy podstawowych kolorów w języku angielskim bez problemu znajdziesz w google).

17. Jak porozumiewać się z innymi adminami?
    - Naciskasz u (aby uaktywnić tryb pisania do drużyny) oraz wpisujesz
    Kod:
    @tekst do adminów
    W przeciwieństwie do punktu powyższego nie trzeba pomiędzy 'małpą' a tekstem robić spacji.

18. Jak zrobić głosowanie?
    - Otwierasz konsole i wpisujesz
    Kod:
    amx_vote "pytanie" "odpowiedz" "odpowiedz2"
    19. Jak zrobić głosowanie na mapę?
    - Otwierasz konsole i wpisujesz
    Kod:
    amx_votemap "mapa1" "mapa2" "mapa3" "mapa4"
    Oczywiście możesz podać jedną, dwie, trzy bądź cztery mapy.

20. Mam nonsteam, i chcę dać admina komuś kto ma zmienne IP. Jak to uczynić?
    - W punkcie drugim jest opisane dodawanie admina na nick.

21. Jak zmienić mapę?
    - Wpisz do konsoli amx_map "mapa"

22. Jak komuś dać kicka/bana?
    - W amxmodmenu są odpowiednie opcje

23. Jak dać komuś bana na nonsteam, jeżeli on ma zmienne IP (np. neostrada)?
    - Zapraszam do lektury

24. Kupiłem serwer. Gdzie zmienić jego nazwę?
- Nazwę serwera oraz wszelkie jego ustawienia zmieniasz w pliku server.cfg

25. Gdzie dograć nowe mapy na serwer?
- Mapy wgrywasz na FTP serwera, do katalogu cstrike/maps

---

narazie tyle... będzie więcej!

Wiesz że kocham jarać ;) ? Kliknij na i pozwól mi zapalić. Mój nick steam: pawelmroz
Go 84.38.95.197:27020 and play prO!

Nie pomagam na PW! Za każde pytanie dostaniesz warna.

Serwery CS - Zapraszam.

UWAGA !!!

W tej chwili widzisz tylko pierwszy post tego tematu. Aby zobaczyć więcej wiadomości lub napisać post musisz się zalogować lub zarejestrować.

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku